Prapôvod goji spadá do oblasti Tibetu a Mongolska. Práve v Tibete se už takmer 2000 rokov teší svojej obľube
Viac ju však pospva čínska medicína, ktoá jej prikladá nemalý terapeutický účinok. Plody vďaka širokému minerálnemu a antioxidačnému spektru podporujú telesnú zdatnosť, pomáhajú zachovať acidobázickú rovnováhu, predchádzajú migrénovým stavom a bolestiam chrbtice, či hlavy, mierne znižujú cholesterol, krvný tlak, upevňujú fuknciu obličiek, posilňujú pečeň a oči.
Svojou červenou farbou goji potvrdzuje prítomnosť karotenoidov, , hlavne beta karotén a zeaxantin, ktoré pomáhajú predchádzať degeneratívnym zmenám v oblasti sietnuce oka. Goji obsahuje o 15% viac karotenoidov ako mrkva.
Z antioxidantov je predovšetkým vitamín C, E, B (roboflavin a thiamin). Z minerálov: železo, zinok, mangán, meď, chróm, selén, kobalt.